Väljakaevamised peatavad Skoone bastioni detailplaneeringu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skoone bastion 2007. aastal.
Skoone bastion 2007. aastal. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Skoone bastioni detailplaneeringu koostamine on hetkel peatatud, et läbi viia täiendavad arheoloogilised uuringud endiste linnamüüri osade asukohtade täpsustamiseks.


Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on täiendavate arheoloogiliste uuringute läbiviimise eesmärk täpsustada, millises ulatuses on planeeritaval alal võimalik ehitustegevust kavandada ning jätta määramata ehitusõigus aladele, mida muinsuskaitselistel kaalutlustel edaspidi ei ole võimalik hoonestada, teatas Raepress.

«Lisaks kaalutakse võimalust säilitada olemasolevad bastioniga piirnevad hooned,» sõnas ta. Samuti tuleb abilinnapea sõnul bastioniga piirnevale endisele jalgpalliväljakule leida avalik funktsioon.

Pärast arheoloogiliste uuringute lõppemist jätkatakse detailplaneeringu koostamist, et ajalooline bastion, mis nõukogude ajal oli kasutuses madruste lõbustuspargina, saaks nüüdisaegse funktsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles