Viimsi koolipoiss süütas prügikastis ilutulestikuraketi, sündmusele reageerisid politsei ja päästjad (1)

Postimees
Copy
Foto: Arvo Meeks

Viimsi keskkooli õpilane süütas täna hommikul kooli prügikastis ilutulestikuraketi, sündmusele reageerisid nii politseinikud kui ka päästjad.

Häirekeskus sai täna kell 10.23 teate, et Viimsi keskkoolis mängisid lapsed pürotehniliste toodetega. Politseinikud ja päästjad tegid kindlaks, et puhkenurgas asuvas prügikastis oli põlema pandud pürotehniline toode.

Keegi vahejuhtumis vigastada ei saanud. Teo toimepanemises kahtlustatakse sama kooli 15-aastast noormeest. Juhtumi asjaolud on väljaselgitamisel ja sellega tegeleb edasi politsei.

Põhja- Eesti pommigrupi juhataja Raido Taalmann märkis, et pürotehnilised tooted võivad olla ohtlikud.

«Esiteks ei tea me kunagi, mis suunas rakett võib lennata. Seekord läks kõik hästi ning keegi viga ei saanud, kuid halvimal juhul oleks võinud rakett lennata laste sekka ning tekitada tõsiseid vigastusi. Teiseks võib pürotehnilise toote kasutamisest alguse saada ka tulekahju, mille tagajärjed võivad olla väga rasked,» ütles Raido Taalmann.

Pürotehnika, nii nagu igasugune lõhkematerjal, on mõeldud kasutamiseks kindlates tingimustes ja ohutusreegleid järgides.

Pürotehnilistele toodetele on kehtestatud vanusepiirang. Päästjad tuletavad pürotehnika müüjatele meelde, et vanusepiirangutest tuleb kinni pidada ning mitte müüa tooteid lastele, kellel puuduvat oskused toodete kasutamiseks ja ka ohutunne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles