Matkakorraldajad ootavad pikisilmi väliskülastajaid

Kristina Traks
Copy
Koroonakriisi ajal ei saanud Hiking Estonia eestvedaja Andrus Emerson klientidega varasemal kombel matkata, ent talle meeldib, et loodus sai selle aja jooksul puhata. Ise matkas ta sel ajal üksi.
Koroonakriisi ajal ei saanud Hiking Estonia eestvedaja Andrus Emerson klientidega varasemal kombel matkata, ent talle meeldib, et loodus sai selle aja jooksul puhata. Ise matkas ta sel ajal üksi. Foto: Hiking Estonia

Juuni algusest saavad Eestisse ilma karantiinita tulla mitme riigi kodanikud ja siinsed matkakorraldajad loodavad, et ehk ei jää tänavune suvi neile nii vaikseks, kui seda oli koroonakevad. Eesti rahvas on juba liikvele läinud.

Linnu- ja loomavaatlus­tuure pakkuva OÜ NaTourEst juht Bert Rähni ütles, et kevad oli ettevõttele keeruline.

„Linnuvaatlushooaeg jäi täiesti ära, kuigi oli palju broneeringuid. Maksime ettemaksud tagasi, kasutasime riigiabi ja töötukassa abi ning loodame, et elame selle augu siiski üle,” sõnas Rähni. „Meie kliendid on 96–98 protsenti välismaalased ja mingil juhul ei kata Eesti kliendid nende puudumist.”

Rähni rääkis, et karuvaatlust karuonnist on pakutud ka eestimaalastele ja sel kevadel on neid tavapärasest rohkem käinud. Seevastu linnuvaatlust eestlastele ei müü – profid käivad neid ise vaatlemas ja isegi kui kohalikud inimesed soovivad juhendatud linnuvaatlust, ei võta nad ette nädalast vaatlust nagu paljud väliskliendid. „Meie tavalised grupid on ­10–15 inimest, kes ööbivad Eestis 4–5 päeva,” selgitas Rähni. „Linnuvaatlejad on sageli vanemad inimesed ja nad on kindlasti ettevaatlikumad. Samas on meile üllatus, et ka pered on küllalt ettevaatlikud.”

Rähni sõnul kestab karuvaatlus kuni oktoobrini ja loodetavasti tuleb karusid imetlema ka külalisi välismaalt. „Saksamaal lõpevad 14. juunil reisipiirangud ja kohe tuleb meile esimene Saksa grupp,” rõõmustas ta. „Loodame, et juulis-augustis hakkab rahvas rohkem liikuma ja sügisene linnuvaatlushooaeg läheb juba täie ette.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles