Miks mul ikka veel vistrikud tekivad? Ma ei ole enam ju puberteediealine!

Rosena DK OÜ
Copy
Foto: Rosena DK OÜ

Me kipume arvama, et vistrikud on puberteedieaga kaasnev nähtus ja need kaovad maagiliselt meie näolt kohe, kui vanusenumbriks tiksub ette 20. Nii see aga kahjuks ei ole.

Tegelikult esineb keskmiselt igal viiendal täiskasvanul vistrikke ning mõnede andmete kohaselt leiab ebameeldivad punnid näolt või kehalt mingil ajahetkel lausa iga teine naine.

Ühest vastust küsimusele, miks täiskasvanutel järjest enam vistrikke ja probleemset näonahka esineb, ei ole. Kõige tõenäolisemalt on tekkepõhjuseks kombinatsioon teguritest - stress, toitumine, tarbitavad kosmeetikatooted ja naistel ka hormoonid. Nii tunnevad naised akne ägenemist enamasti enne menstruatsiooni, kui progesterooni tase on tõusnud, või siis, kui lõpetatakse suukaudsete rasestumisvastaste vahendite kasutamine. Tõesti tugeva akne korral tuleks pöörduda nahaarstile – saadaval on sobivad ravimid, millega akne kontrolli alla saada, enne kui see nahale tõsist kahju tekitada jõuab!

Foto: Rosena DK OÜ

Kuidas vistrikest kõige tõhusamalt kodus lahti saada?

Loomulikult tahaks ju seda ühte kõikvõimsat tabletti, mis kõik vaevad kaotaks, kuid akne ja vistrikute puhul ei ole lahendus nii lihtne. Ei saa üle ega ümber sellest, et õiged nahahooldusharjumused ja tervislik eluviis on kõige A ja O.

Ehk siis, suuna pilk peeglisse: kas Sa ikka puhastad iga päev nägu kaks korda? Õige nahahooldus on probleemse naha puhul ülioluline. AHA-happed puhastusvahendites on suurepärased abimehed, sest koorivad nahalt mustuse, surnud naharakud ja avavad poorid. Või kasuta probleemse naha mitsellaarvett. Aga puhastama nägu peab! Ei mingit “ah, täna ma olen nii väsinud, ei jaksa meiki maha võtta...”

Foto: Rosena DK OÜ

Täiskasvanute nahk on kuivem, tihtipeale vananemismärkidega või tundlik. Vanuse kasvades väheneb meie nahas kollageeni tase, see toob endaga kaasa naha kuivuse, paranemisvõime aeglustumise, mis omakorda suurendab armide tekke riski. Seega on oluline leida oma nahatüübile ja vanusele sobivad nahahooldustooted. Alustuseks, otsi tooteid, mis on geeljad või vee baasil, sest need sobivad vistrikulisele nahale. Kontrolli, et neis on olemas ka niisutaja, see aitab nahka nooremana hoida.

Kosmeetikatoodetelt peaks otsima sõna non-comedogenic, mis tähendab seda, et toode ei ummista poore. Jah, me teame, et Sinu lemmikmeigikreem on nii superhea, aga kui see ikka probleemsele nahale ei sobi, tasub otsida alternatiive. Väga head tooted vistrikulisele nahale on näiteks mineraalpuudrid.

Probleemse naha puhul soovitame tungivalt kasutada ka rasusele nahale sobivat päikesekaitset. Nimelt sisaldavad paljud vistrikevastased tooted kergelt koorivaid happeid, mis muudavad naha päikesele vastuvõtlikumaks. Ilma päikesekaitseta võib oma nahalt leida peatselt pigmendilaigud.

Oluline on teada, et vistrikud ei ole paratamatus. Sa saad ise oma näonaha heaks kodus väga palju ära teha!

Rosena.ee e-poest leiab probleemse naha tooteid nii täiskasvanutele kui ka puberteediealistele. Täiskasvanute akne korral soovitame kasutada Sebionex tootesarja Või Acnecinamide Sensitive märgistusega tooteid - nende toodete puhul on panustatud väga palju lisaks vistrikevastasele toimele ka põhjaliku niisutuse tagamisele, samuti vähendavad need punetust.

Lisaks nahahooldustoodetele on soovitatav kasutada organismi vistrikevastase võitluse toetamiseks Acnecinamide toidulisandit. See toidulisand sisaldab mitmeid vitamiine, mineraale ja antioksüdante ja tõepoolest aitab regulaarsel kasutamisel vistrikke vähendada.

Juulis on Rosena.ee e-poes vistrikevastased tooted kuni 50% soodsamad.

Foto: Rosena DK OÜ
Copy
Tagasi üles