Edward Lucas: Kreml peab läbirääkimisi pahauskselt (3)

Edward Lucas
, Briti ajakirjanik
Copy
Edward Lucas
Edward Lucas Foto: Albert Truuväärt /Scanpix/ /

Kolumnist Edward Lucas kirjutab sellest, et läänel on vaja muutusi suhetes Venemaaga. 

Möödunud nädalal Washingtonis avaldatud avalik kiri «Aeg on ümber mõtestada meie Venemaa-poliitika», millele oli allkirja andnud rohkelt endisi riigiametnikke ja Venemaa-vaatlejaid, tekitas parajat furoori. Selles mõistetakse küll hukka Kremli avantürism, aga samal ajal taunitakse ohtlikku tupikseisu USA-Venemaa suhetes ja kutsutakse üles dialoogile suhete viimiseks konstruktiivsemale rajale.

Donald Trumpi soov luua paremaid suhteid ei ole kuidagi täitunud. Samuti pole viimastel aastatel Venemaale kehtestatud rohked diplomaatilised ja muud sanktsioonid takistanud Kremlit kuidagi edasisi agressiivseid samme ette võtmast.

Ma olen nõus, et tõsised ja kogemustest lähtuvad avalikud ja eraviisilised läbirääkimised on hädavajalikud väga paljudel teemadel, näiteks kosmos, tuumarelvad, kliimamuutus ja ülemaailmsed terviseohud. Me kõnelesime Leonid Brežnevi Nõukogude Liiduga relvastuskontrollist ja inimõigustest. Me võime kõnelda ka Vladimir Putini Venemaaga. Probleem seisneb selles, et meie peame läbirääkimisi halvasti 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles