Külamehed võtsid labidad kätte ja hankisid kiire interneti (18)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Meelis Mõttus (vasakul) ja Andu Pugast karbi juures, millest saab kiire interneti ühenduse vedada veel 16 külaelanikule.
Meelis Mõttus (vasakul) ja Andu Pugast karbi juures, millest saab kiire interneti ühenduse vedada veel 16 külaelanikule. Foto: Ülle Harju

Võrumaal pakuti kiire interneti soovijatele ühendust 6000 – 13 100 euro eest, ettevõtlikud külamehed tegid aga suurema osa tööst ise ära ja said vilka neti poole hinnaga.

«Tegutsema tõukas kevadine koroonakarantiin,» seletas Rõuge vallas Läti piiri ääres asuva Vastse-Roosa elanik Andu Pugast. «Tütre pere elab muidu Šveitsis, aga oli parasjagu Vastse-Roosas külas ja ei pääsenud enam Zürichisse tagasi. Väimehel olid e-konverentsid ja muud tööasjad, lastel e-õpe – neli inimest vajasid kiiret internetti ja oligi hing kinni.»

Pugasti naaber, viie lapse isa Margo Puusalu lisas, et üle õhu leviva interneti kvaliteet on Vastse-­Roosas nii vilets, et pere oli distantsõppe ajal püsti hädas. Teine naaber Tiiu Faster märkis, et kui lapselapsed külla tulid ja netis olid, siis hangus telepilt kogu aeg ja uudiseid oli võimatu jälgida.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles