Katus kestab kauem, kui seda korralikult hooldada

Copy
Teraskatuse määrdunud kohtade ­pesuks soovitatakse kasutada sooja vett ja pehmet harja. Võib kasutada ka survepesurit ja katusepesuaineid.
Teraskatuse määrdunud kohtade ­pesuks soovitatakse kasutada sooja vett ja pehmet harja. Võib kasutada ka survepesurit ja katusepesuaineid. Foto: Shutterstock

Eri katusematerjalid vajavad erinevat hooldust, aga on ka ühist. Näiteks soovitatakse katuse seisukorda kontrollida ja vajadusel hooldada korra aastas. Aga kõik Maa Elu küsimustele vastanud katusespetsialistid alustasid sellest, et esikohal olgu turvalisus.

„Katusele minnes tuleb õnnetuste vältimiseks rangelt järgida ohutusnõudeid. Vaja on spetsiaalseid rakmeid, mis kinnitatakse ankurduspunkti külge. Visuaalselt vaadelda on kõige parem siis, kui on olemas korrektne pääs katusele ehk redel või astmed, samuti käigusild või platvorm, millel on ohutu viibida,” selgitas Benders Baltic Nord OÜ müügi- ja turundusjuht Marek Ruubel.

Kivi sammalt ei karda

Ruubeli hinnangul peaks kivikatuse üle vaatama korra aastas ja samal ajal eemaldama sealt lehed, prügi, okkad jms. Põhjalikuma hoolduse võiks ette võtta 4–5 aasta tagant. „Kive hooldada on lihtne, pinna saab puhtaks survepesuriga. Samuti on olemas mitmeid kivile pihustatavad ained, mille abil saab katuse puhtaks, mis kaitsevad seda ilmastiku eest ja aitavad ära hoida samblikke. Kemikaale kasutades tuleb järgida kasutusjuhendit ja sedagi, kas toode võib kuidagi ohustada koduloomi. Müüjad oskavad kindlasti soovitada ka loodussäästlikumat kaupa,” jagas Ruubel teadmisi.

Kivikatuse hooldustihedus oleneb sellest, missugune on kivi pinnakate, milline poorsus ja struktuur. Näiteks ­sammal ei olegi kivikatuse jaoks probleem, vastupidavust ehk tehnilist seisukorda see ei mõjuta, pigem on küsimus väljanägemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles