Huawei P smart 2021 – telefon targale inimesele

Copy
Foto: Huawei P Smart

Huawei P smart seeria on saanud alguse aastal 2017 – sellest hetkest alates on Huawei toonud P smarti perekonda regulaarseid uuendusi ning 2021 ei ole erand. Mida head pakub see esmapilgil lihtne nutitelefon?

Disain ja korpus

Huawei P smart 2021 korpus on tehtud lihtsast, kuid kenast plastikust. Paljud inimesed panevad oma telefonile korraliku ümbrise, mistõttu kallite telefonide klaasist korpused ja terasest küljed absoluutselt ei oma tähtsust.

Mis on aga oluline on sõrmejäljelugeja – üks faktor, mis on vahel määrava tähtsusega ka paljude tehnikaentusiastide jaoks. P smart 2021 kasutab toitenupu sisse integreeritud sõrmejäljelugejat. Kuna ekraanialune sõrmejäljelugeja on tänapäeval populaarsem ja «ägedam», siis telefonitootjad hakkasid vaikselt loobuma tavalistest korpuse tagaküljel asuvatest või toitenupu sisse integreeritud mahtuvuslikest sõrmejäljelugejatest. Just mahtuvuslikud sõrmejäljelugejad on kordades efektiivsemad ja töökindlamad kui mis iganes ekraanialune meetod, mis teeb P smart 2021 heaks valikuks neile, kes eelistavad just neid funktsioone oma telefonides.

Kuigi Huawei P smart 2021 on üpris suur oma 6,67-tollise ekraaniga, siis käes ei tundu see kuidagi ohtlikult libe või ebamugav ja seda eelkõige selle tõttu, et telefoni esipaneel ei ole kumerate äärtega. Lamedad paneelid hakkavad vaikselt tagasitulekut tegema ja kuigi teeb see telefoni veidi suuremaks, parandab see märkimisväärselt kasutamiskogemust.

Ekraan

Ekraan on peale üldise füüsilise käetunde telefonil taas üks olulisemaid faktoreid – hea paneel garanteerib seda, et kasutaja on rahul mitte ainult üldise telefoni kasutuse, vaid ka sisu tarbimise ja loomisega. Filmide ja seriaalide vaatamine, uudiste lugemine ning piltide tegemine ja töötlemine käib läbi ekraani ning kui see on kehv, siis kogu kasutuskogemus on selle võrra samuti kehvem.

Huawei P smart 2021 kasutab 1080 x 2400 resolutsiooni ja 395 PPIga (ingl k. pixels per inch ehk pikslit tolli kohta) paneeli. Selline lahutus jätab teksti ja pildid väga teravateks, kuid on hea lahendus ka akukestuse jaoks kuna just ekraan võtab kaasakantavates seadmetes kõige rohkem akut.

Foto: Huawei P Smart

Sisu

Huawei P smart 2021 telefonil on Huawei kaheksatuumaline 14 nm tootmisprotsessil valmistatud protsessor, Kirin 710A kiibistik, 4 GB operatiivmälu, 128 GB andmemahtu ning  ka microSD-kaardi pesa, millega saab soovi korral lisada juurde kuni 1 TB mälu. Nende parameetritega telefon saab ilusti hakkama kõikide igapäevasjadega.

Veel üks olulisemaid ja alahinnatumaid funktsioone, mis on tihti puudu kallimatest (absurdne, eks ole?) on kõrvaklapipesa. Kuigi juhtmevabad kuularid muutuvad aina tavalisemaks, siis vahel surevad nende akud välja ning tuleb kasutada «kiviaegseid» juhtmega klappe. Kuid kui Sinu seadmel lihtsalt ei ole seda pesa, siis peab kahjuks leppima reaalsusega, et muusikat kuulata ei saa. Õnneks on Huawei P smart 2021 taas üks samm teistest telefonidest ees, nagu ka aku puhul.

Aku

Aku on P smart 2021-l vägagi muljetavaldav – 5000 mAh mahtuvusega aku ja vähem nõudlike riistvarakomponentide kombinatsioon võimaldab sellel telefonil olla ilma laadimiseta vahel ka kaks päeva. Arvestades tänapäeva kiiret elustiili on see number hämmastav kuna viimastel aastatel on tavaks saanud niinimetatud «ühe päeva telefon», kus seadet peab iga öö laadima panema. Selle seadme puhul võib vahel ööseks laadimise ka ära unustada ning sellest ei juhtu midagi.

Foto: Huawei P Smart

Kaamerad

P smart 2021-l on uhke kaamerasüsteem. Primaarne sensor on 48 MP ja 1,8 avaga, sekundaarne ülilainurksensor on 8 MP ja 2,4 avaga, ja viimased kaks kaamerat on ühesuguse 2 MP ja 2,4 avaga sensorid, millest üks on mõeldud sügavuse mõõtmiseks ja teine makrovõteteks. Sügavuse sensoriga pilte teha ei saa kuna see on mõeldud eelkõige portree-fotode tegemiseks, kuid kõik teised kaamerad teevad häid pilte, arvestades ka piltide takrvaralist töötlemist reaalajas. Toetatud on ka HDR-fotograafia ning videoid saab filmida 1080p 30 või 60 k/s juures.

Seadme esikaamera on 8 MP ja 2 avaga ning teeb 1080p 30 k/s videot.

Aga telefonikaamerad ei ole tänapäeval ainult riistvara, väga oluline on ka niinimetatud arvutusfotograafia ehk kuidas pilte automaatselt töödeldakse nii pildistamise jooksul kui ka koheselt pärast seda. Huawei aktiivselt arendab ja parandab oma automaatseid pilditöötlusüsteeme ning üks suurimaid kasvupunkte Huawei P smart 2021 puhul on öörežiim – sellega pildistades tulevad märkimisväärse kvaliteediga pildid pimedates. Pimedas pildistamine on tänapäeval muutumas aina populaarsemaks, nii et selline öörežiim on väga teretulnud.

Tarkvara

Huawei P smart 2021 kasutajaliideseks on EMUI 10.1, mis põhineb Android 10 operatisioonisüsteemil ning seadmesse on eelinstallitud ka Huawei ametlik rakenduste pood AppGallery. See on maailmas suuruselt kolmas ning paljud olulised äpid on kergesti saadavad läbi AppGallery. Uue telefoni seadistades küsib see kohe, kas on soovi mõnesid rakendusi kohe installida või mitte, millest tegelikult võiksid muud Androidi telefonitootjad õppida – äkki kõik ei soovigi omale Fortnite’i või Hesburgeri äppi eelinstallida. Valikuvõimalused on alati teretulnud.

Huawei P smart 2021 on soodne seade, mis tegelikult pakub kõike, mida tavaline tänapäeva inimene vajab ja isegi rohkem – hea kasutajaliides, mugava asetusega ja kiire sõrmejäljelugeja, suur ekraan ja pika kestusega aku, kõrvaklapipesa. Protsessor on piisavalt kiire, et mängida ja laitmatult kasutada kõiki telefoni võimalusi, põhikaamera on piisavalt hea, et teha pilte sotsmeediakanalite jaoks ja tarkvarapakett on piisavalt laia valikuga, et rahuldada tavainimeste vajadusi.

Huawei on teinud tubli töö P smart 2021 mudeliga, pakkudes funktsioone 229 eurot maksvas telefonis, mida vahel ei leia ka viis korda kallimatest seadmetes

Copy
Tagasi üles