Hiina spioonikaunitar püüdis USA poliitikud võrku (1)

Postimees
Copy
Hiina ja Ameerika Ühendriikide lipud. 
Hiina ja Ameerika Ühendriikide lipud. Foto: ALEX PLAVEVSKI/EPA/Scanpix

Enne kui Christine Fang 2015. aastal Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) uurimise ajal Hiinasse kadus, jõudis ta imbuda California poliitika ülemistesse ešelonidesse ja magada vähemalt kahe Ameerika Ühendriikide Kesk-Lääne linnapeaga.

Fang Fang ehk Christine Fang, kes töötas väidetavalt Hiina julgeolekuministeeriumi heaks, lõi 2011. ja 2015. aasta vahel Ühendriikides laialdasi sidemeid nii kohaliku kui ka föderaalse tasandi poliitikutega, sageli aidates vabatahtlikuna nende kampaaniaid korraldada.

Üks Fangi väärtuslikumaid sihtmärke oli demokraadist California kongresmen Eric Swalwell, kelle rahakogumiskampaaniaga ta seotud oli. Fang aitas Swalwelli kabinetti tööle vähemalt ühe interni ja suhtles mitme aasta vältel kongresmeniga mitmesugustel üritustel. Swalwelli meeskond teatas avalduses: «Rahvaesindaja Swalwell pakkus ammu FBI-le infot selle isiku kohta, keda ta kohtas üle kaheksa aasta tagasi ega ole näinud ligi kuus aastat.»

FBI otsustas Swalwelli oma kahtlustest teavitada 2015. aastal, mil Fangi tegevus hakkas vastuluurepoeratsiooni käigus silma torkama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles