Välisminister Liimets Borrellile: EL peab otsustavalt vastama Navalnõi vangistamisele (6)

BNS
Copy
Eva-Maria Liimets
Eva-Maria Liimets Foto: www.vm.ee.

Välisminister Eva-Maria Liimets rääkis  Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Josep Borrelliga telefonitsi Borrelli visiidist Moskvasse, Venemaa küsimustest ja Euroopa Liidu ühtsusest.

Liimets kinnitas, et Eesti riik jätkab euroopalikel väärtustel põhinevat välispoliitikat ning toetab Euroopa Liidu ühtsust ja solidaarsust, edastas välisministeerium. «Transatlantiline ühtsus ja koostöö jäävad meie välis- ja julgeolekupoliitika keskmesse – loodame, et koostöö Euroopa Liidu ja USA uue valitsuse vahel süveneb ning see on konstruktiivne ja sisuline,» sõnas Liimets.

Ta rõhutas ka vajadust jätkata konsensusliku välis- ja julgeolekupoliitikaga, keskenduda EL-i globaalse rolli tõhustamisele ning EL-i ja NATO koostöö süvendamisele.

Kõrge esindaja Moskva visiidi kohta ütles Liimets, et Moskva vaenulikud hoiakud Euroopa Liidu suhtes polnud meie jaoks üllatus. «Oluline on, et me EL-is sellest õiged järeldused teeme ja vastavalt ka tegutseme ning hoogustame koostööd USA ja Ühendkuningriigiga, muu hulgas ka Venemaad puudutavates küsimustes.»

«Kuu lõpus toimuval välisasjade nõukogul peab Euroopa Liit otsustavalt vastama Navalnõi vangistamisele ning kehtestama seotud isikute suhtes piiravad meetmed,» sõnas Liimets. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles