Kallas ei pea võimalikuks Eesti 200 ja EKRE koostööd, ent raadiosaates seda ei välistanud (17)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Otse Postimehest: Kristina Kallas
Otse Postimehest: Kristina Kallas Foto: Remo Tõnismäe

Eesti 200 esimees Kristina Kallas vastas küsimusele, kas erakond on valmis koostööks EKREga. «Ma ei näe seda, et meil oleks võimalik kokku leppida ühistes põhimõtetes ja eesmärkides,» vastas Kallas. 

Tema sõnul on see Eesti, millist EKRE soovib vaesem, kurjem, mahajäänum ja üksi. «Ma ei pea võimalikuks seda, kui EKRE Narvas hakkab nõudma LGBT vaba tsooni loomist linnas, et me läheksime nendega koostööd tegema. Ma ei pea võimalikuks seda, et me rahvusvahelisi tudengeid Eestisse ei luba või hakkame läbi viima referendumeid vähemuste õiguste üle,» põhjendas Kallas. 

«Poliitikaguru küsimusele, kas me oleme valmis koostööks Keskerakonnaga Tallinnas on vastus, et me ei välista kellegagi koostööd, kes on valmis põhimõttelisteks muutusteks,» lisas Eesti 200 esimees. 

Kui nüüd Kallas loetles üle, millised on need põhjused, miks Eesti 200 välistab koostööd EKREga, siis reedel tõi ta välja EKREga ühe ühisosa ning seetõttu reedel ei välistanud Eesti 200 esimees EKREga koostööd. 

Kuku raadio saade «Poliitikaguru» jätkas 1. oktoobril kohalike valimiste eel vestlusi erakondade tegevpoliitikutega. Stuudios oli Eesti 200 Tartu linnapeakandidaat Kristina Kallas, kellega räägiti nii Tartu kui Tallinna valimistest, EKRE kõrgest reitingust ja riigieelarvest. 

Küsimusele, kas Eesti 200 on valmis Tallinnas valimised võitva Keskerakonnaga koalitsiooni minema, Kallas esimese hooga vastama ei hakanudki. Ta ütles, et tal on raske Tallinna eest sõna võtta, kuna ta ise Tallinnas otsuseid ei tee. Omavahel on aga juttu olnud sellest, et Eesti 200 ei välista Tallinnas nii nagu ka Tartus ja Narvas koostööd kellegagi.

«Kõik, kes on valmis muutusi ellu viima, kõigiga oleme nõus kohalikul tasandil koostööd tegema. Kusjuures selle hulka käib ka EKRE,» sõnas Kallas. «Sellepärast et teatud muutused, mida ma taotleme, on meil ka EKREga ühised. Kohalikul tasandil maailmavaateliselt võivad muidugi probleemid tekkida ja peame EKREga koostöös olema ettevaatlikud, ma olen sellega nõus, et see võib minna nihu, aga ma täna ei välistaks mitte kedagi.»

Saatejuht Andreas Kaju päris, millistes valdkondades näeb Kallas ühisosa EKRE ja Eesti 200 vahel. Kallas vastas, et kuigi EKRE räägib süvariigist, Eesti 200 riigireformist ja riigiaparaadi muutmisest, siis põhimõtteliselt on tegemist sama murega. Lihtsalt Eesti 200 räägib sellest tehnokraatlikult ja EKRE populistlikult.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles