Atonen võimalikust Reformierakonna sisetüli põhjusest: ega ma Michalist väga kaugele ei vaataks (9)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Andres Haabu

Endine Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen sõnas «Ringvaates», et koduerakonna sisetüli põhjusi tuleks otsida pigem ebaõnnestunud kampaaniast Tallinnas, mitte aga peaministri valedest otsustest kriisijuhtimises.

Atonen pidas viimastel päevadel Kaja Kallasele osaks langenud kriitikat imelikuks. Ekspeaminister Ansipi algatatud sõnasõda heidab Atoneni sõnul varju tema enda tegemistele. «Ansipil on tunne, et ta on igavene täht ja kõik teised on nõrgemad.»

Võimalikke põhjusi lahvatanud tüli osas tasuks otsida hoopis erakonna ebaõnnestunud valimistulemusest Tallinnas. «Kristen Michalist ma väga kaugele ei vaataks. Ta võttis linnapeakandidaadina väga suure riski,» sõnas Atonen, «nüüd on parem kriitikateravik mujale suunata.»

Atonenile valmistab muret, et tekkinud erimeelsusi asuti koheselt lahendama meedia vahendusel. «See ei ole Reformierakonna stiil,» märkis ta, «erakonna asjad räägitakse ikka kõigepealt omavahel selgeks.»

Reformierakondlase Valdo Randpere sõnul ulatub Ansipi antipaatia Kallase suunal juba Reformierakonna rahastamisskandaali aegadesse.

Postimees kirjutas, et eelmisel nädalal sattus peaminister Kaja Kallas ja tema juhitav valitsus Euroopa Parlamendi saadiku ja erakonna endise juhi Andrus Ansipi kriitika alla, kui viimane teda avalikult Delfis kritiseeris ning heitis valitsusele ette saamatust koroonakriisiga ja rõhutas, et Kallas ei tohiks ennast esitleda asendamatuna.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles