Mihkelson Bideni plaanist: see on liitlastele ootamatu ja halb üllatus (49)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (REF) sõnas ühismeedias, et USA presidendi Joe Bideni plaan kokku kutsuda NATO liitlaste ja Moskva vahelised kõnelused on halb üllatus.

«Eriti see, et president Biden on Putiniga kohtumise järgselt otsustanud kokku kutsuda Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia ja Suurbritannia liidrid, et koos Venemaaga arutada pingete maandamist NATO «idarindel»,» avaldas Mihkelson nördimust.

Ta loodab, et nii Eesti kui teised NATO idatiiva liikmesriigid teevad viivitamatult diplomaatilise ühispingutuse kohtumise ära hoidmiseks. «Äärmisel juhul tuleks laiendada kohtumisel osalejate ringi ka NATO idatiiva riikidega,» märkis Mihkelson.

Valge Maja teatel rääkis president Biden pärast teisipäeval Vene riigipea Vladimir Putiniga peetud virtuaaltippkohtumist Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Suurbritannia liidritega.

Biden teatas, et soovib kokku kutsuda hiljemalt reedel kõnelused NATO liitlaste ja Moskva vahel.

Ta lisas, et USA administratsioon teavitab virtuaaltippkohtumise tulemustest ka NATO ja Euroopa Liidu liikmesriikide saatkondi ning oma tähtsamaid liitlasi India ja Vaikse ookeani piirkonnas.

Kommentaarid (49)
Copy
Tagasi üles