Michal Vooglaiu sõnadest: kui naabrimees ikka nii väga meeldib, ehk oleks aus tema juurde kolida? (15)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Kristen Michal. FOTO: Remo Tõnismäe
Kristen Michal. FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu liige Kristen Michal (Reformierakond) parafraseeris oma ühismeediapostituses Varro Vooglaiu väljaütlemist kommenteerides president Lennart Meri sõnu, öeldes, et iga väike riik peaks tundma oma sõpru ja vaenlasi. 

«Mask maha ja kapist välja,» märkis Michal, lisades, et riigis on vaja teada, kes kasutab sinimustvalget lippu oma punase pale varjamiseks.

«Demokraatial võib olla vigu. Valitsus ei pea meeldima, nagu otsused. Aga riik on meil oma ja iseolemine pole kaubeldav. Kui naabrimees ikka niiväga meeldib, ehk oleks aus tema juurde kolida?» avaldas Michal teravmeelselt oma suhtumist.

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhataja Varro Vooglaid andis Objektiivi saates mõista, et kui tagatakse normaalne võimalus elada, siis meil ei pea Pika Hermanni tornis olema sinimustvalge lipp. «Nimetage seda Eesti Vabariigiks või nimetage seda mingiks Eestimaa kubermanguks või millekski muuks,» nentis Vooglaid.

«Sa ei saa lõputult ka emotsionaalse argumendiga, et meil peab siin tornis olema sinimustvalge,» põhjendas Vooglaid, lisades, et tema arvates tegeletakse selle sinimustvalge all inimeste ahistamise, kiusamise ja mahasurumisega.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles