Tallinn hõlbustab huvikooli direktoriks saamist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna tuntumate huvikoolide hulka kuulub Narva maantee ääres asuv Tallinna Muusikakool.
Pealinna tuntumate huvikoolide hulka kuulub Narva maantee ääres asuv Tallinna Muusikakool. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kavatseb oma tänasel istungil hõlbustada linna huvikooli direktorile esitatavaid kvalifikatsiooninõudeid, et laiendada võimalike kandidaatide ringi.

Praegu kehtiv kord nõuab, et huvikooli direktoriks kandideerija peab olema läbinud 240-tunnise juhtimiskoolituse. Uus kord aga selle nõude kaotab.

Eelnõu seletuskirjas märgitakse, et muudatusega antakse võimalus kandideerida huvikooli direktoriks ka isikutel, kellel on küll ettenähtud kõrgharidus ja kes omavad vajalikku pedagoogilist staaži, kuid kes ei ole veel läbinud või asunud läbima 240-tunnist juhtimiskoolitust.

Kandideerimiseks piisab, kui kandidaat kinnitab, et ta asub juhtimiskoolitust läbima nelja kuu jooksul töölepingu sõlmimisest alates. Nimetatud muudatusega laiendatakse võimalike direktori kandidaatide ringi.

Tallinna munitsipaalhuvikoolid on Kanutiaia noortemaja, Tallinna muusikakool, Tallinna kunstikool, Vanalinna Hariduskolleegium (VHK Muusikakool, VHK Muusikamaja, VHK Kunstimaja), huvikeskus «Kullo», Lasnamäe muusikakool, Mustamäe Laste Loomingu Maja, Nõmme noortemaja, Nõmme muusikakool, Kopli noortemaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles