Kalamajas süüdati hingedepäeva puhul sajad küünlad

Postimees
Copy
Hingedepäev Kalamaja kalmistupargis. 
Hingedepäev Kalamaja kalmistupargis. Foto: Taavi Sepp

Hingedepäeva puhul süüdati eile Tallinnas Kalamaja kalmistupargis küünlad ja Kalju kirikus toimus õhtul ka kontsert.

Põhja-Tallinna linnaosa vanema Manuela Pihlapi (Keskerakond) sõnul taastati sel aastal traditsioon, mis viimastel aastatel koroonaviiruse leviku tõttu ära jäi. Kalmistupargis alustati küünalde süütamisega kell 16 ja kokku pandi põlema 800 küünalt, mille valgust jagus kuni hilisõhtuni.

Hingedepäev Kalamaja kalmistupargis. 
Hingedepäev Kalamaja kalmistupargis. Foto: FOTOD: Taavi Sepp
Hingedepäev Kalamaja kalmistupargis. 
Hingedepäev Kalamaja kalmistupargis. Foto: Taavi Sepp

Haaberstis sai aga kuulata Voldemar Kuslapi jutte jalutuskäikudest Eesti kalmistutel. Linnaosa vanem Oleg Siljanov (Keskerakond) sõnas, et kui enamasti esineb Kuslap kaasahaarava ja meeleoluka kontserdiga, siis sel korral oli laulja hoopis teises rollis ning rääkis oma eriskummalisest hobist käia mööda kalmistuid otsimas kultuuriloolisi haudasid ja silmapaistvaid hauakive. Põneva saatuse ja erakordse kultuuritaustaga inimeste puhkepaigad on pakkunud talle suurt avastamisrõõmu ja kaunid hauatähised kutsunud end imetlema.

Hingedepäeval süüdatakse koduakendel ja kalmistutel lahkunute mälestuseks küünlad. Katoliiklikus kirikukalendris kehtestati 1006. aastal 2. november hingedepäeva ehk usklike surnute mälestuspäevana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles