GRAAFIK Kellele võiks oravad teha koalitsiooniettepaneku? (5)

Postimees
Copy
14.06.2022, Tallinn Sotsiaaldemokraatliku erakonna, Isamaa ja Reformierakonna koalitsiooniläbirääkimiste teine päev. Lauri Läänemets, Kaja Kallas, Urmas Reinsalu.
14.06.2022, Tallinn Sotsiaaldemokraatliku erakonna, Isamaa ja Reformierakonna koalitsiooniläbirääkimiste teine päev. Lauri Läänemets, Kaja Kallas, Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Kell 11 koguneb Reformierakonna juhatus koosolekule, kus otsustatakse, kellele tehakse ettepanek asuda koos nendega valitsusse.

Enne valimisi ütles Reformierakond, et valimisööl oli Kaja Kallas käskinud erakonnakaaslastel suud lukus hoida. Kuulujuttude vältimiseks lubati otsustada alles juhatuse koosolekul. 

Tänases analüüsis kirjutab Postimees, et kõike arvesse võttes võib ennustada, et koalitsioonipakkumine tuleb Eesti 200-le ja sotsiaaldemokraatidele.

Ühtlasi saab siis näha, kas murtakse Jüri Ratase esimese valitsuse loodud traditsioon jagada ministriportfellid kõikide erakondade vahel võrdselt. Reformierakond seda ei taha, nende võit on nii ülekaalukas, et võrdne portfellijaotus ei ole lihtsalt õiglane. Ka Kristina Kallas ja Eesti 200 on varem avaldanud veendumust, et valimistulemused peaksid kajastuma ministriportfellide jaotuses ning ega ka sotsidest suurt takistajat sellele ole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles