GALERII Tallinna Jaani kiriku oikumeenilisel avateenistusel kõnelesid Euroopa kirikute juhid

Postimees
Copy

Neljapäeval kell 18 toimub Tallinna Jaani kirikus suur rahvusvaheline ja oikumeeniline avateenistus, kus saavad sõna Euroopa Kirikute Konverentsi juhid. Kohal on ka Eesti kirikute juhid ja paljude kirikute esindajad üle Euroopa.

Samuti esineb teenistusel selleks sündmuseks kokku pandud ühendkoor: kammerkoor Credo ja kammerkoor Lambertus. Laulupeo peadirigent Pärt Uusberg kirjutas spetsiaalselt tänaseks ürituseks teose «Ema õnnistus», mis tuleb esitlusele koos teiste tema Uusbergi lauludega.

Koori juhatab Uusberg ise.

14.-20. juunil leiab Tallinnas Kultuurikatlas aset Euroopa Kirikute Konverentsi (EKK) peaassamblee, mille teemaks on «Loome tulevikku Jumala õnnistusel». Peaassambleed võõrustavad Eesti Evangeelne Luterlik Kirik ning Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik.

Iga viie aasta tagant toimuv kokkusaamine toimus esmakordselt Tallinnas. EKK peaassamblee on Euroopa kirikute jaoks oluline palve-, osaduse- ja koostöövorm, mis seob kirikuid oikumeenilises vaimus Euroopa tuleviku kujundamiseks. Läbivateks aruteluteemadeks on kirikute roll tänapäeva ühiskonnas ning töötamine ühise rahu ja inimõiguste nimel, sel aastal fookusega Ukraina sõjal.

Assambleel valib Euroopa Kirikute Konverents ka uue juhatuse järgmiseks viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles