Tervislik nädalavahetus Rimis: puu- ja juurviljad aprillikuus soodushinnaga

Rimi Eesti Food AS
Copy
Foto: Rimi Eesti Food AS

Rimi avalikustas hiljuti oma püsiklientidele kevadise puu- ja köögiviljade osakaalu nende ostukorvis, millest ilmnes, et päris suur osa ostukorvist – 17,2% – koosnes puu- ja köögiviljadest. See näitab, et Eesti tarbijate jaoks on värske ja tervislik toit oluline. 

Aprillikuus laieneb Rimi Tervisereede soodustus tervele nädalavahetusele, võimaldades klientidel osta tervislikke puu- ja juurvilju 15% soodsamalt.

Rimi statistikast ilmneb, et reedeti, sooduspäeval, ostetakse pea 20% rohkem puu- ja köögivilju. Rimi Eesti ostujuhi Marilin Jürissoni sõnul näitab see eestimaalaste teadlikkuse kasvu tervisliku toitumise vallas. “Alati leidub võimalusi, kuidas oma toidulaud tervislikult ja soodsamalt katta. Kui me mõned aastad tagasi tervisereede programmiga välja tulime, tõusis puu- ja köögiviljade müük kohe, mis näitab, et inimesed otsivad soodsamaid võimalusi kvaliteetse toidu ostmiseks. Inimesed ajatavadki sageli ostud just sellele päevale ning varuvad värske kraami nädalaks ette. Oma püsiklientide ostukorvidest näeme ka seda, et puu- ja köögiviljade osakaal on seal üle 10% kasvanud,” räägib Jürisson.

Eestlaste absoluutne lemmikpuuvili on banaan, millele järgnevad sidrunid ja õunad. Köögiviljadest ostetakse kõige enam eestimaist kurki ja Rimi ploomtomatit, järgnevad paprika, sibul ja porgandid.

“On väga tervitatav, et eestimaalaste toitumises tasahaaval kasvab taimse osakaal,” sõnas toitumisnõustaja Katri Merisalu. “Kõige uuemad, värsketel teadusuuringutel põhinevad Põhjamaade toitumissoovitused kinnitavad taas üle: kasulik on lisada oma toidulauale rohkem taimset toitu, erinevaid köögi-ja puuvilju, samuti kala ja pähkleid, vähendada punase liha osakaalu, süüa võimalikult vähe töödeldud toitu ja tarbida võimalikult vähe alkoholi. Teadlik ja tervislik toitumine on kasulik meie kehadele, aga samuti planeedile, kuna liha ja töödeldud toidu tarbimine kulutab palju rohkem ressursse ja ka saastab keskkonda enam,” sõnas ta.

Tervisereede tähendab, et Rimi pakub reedeti kõiki puu- ja köögivilju 15% soodsamalt, kui klient aktiveerib Rimi äpis vastava kupongi. Aprillikuus laieneb Tervisereede tervele nädalavahetusele, võimaldades klientidel osta tervislikke puu- ja juurvilju soodushinnaga. Rimi eesmärk on jätkata positiivsete trendide edendamist ühiskonnas, tuues esile ka liikumise ja tervisliku toitumise tähtsuse.

Copy
Tagasi üles