FOTOD Tallinna politseiorkester sai endale korralikud ruumid

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Linnapea Jevgeni Ossinovski avas täna munitsipaalpolitsei ameti majas pidulikult Tallinna politseiorkestri uued ruumid.

«Mulle tundub, et viimasetel aastatel on orkester kaunikesti sulandunud mitte ainult munitsipaalpolitsei ameti struktuuri vaid laiemalt kogu pealinna kultuuriellu ja seda oluliselt rikastanud. Täiendav huvi, mis on tekkinud teie kollektiivi vastu erinevate kultuuriürituste raames ja see suur kultuuriline sünergia on tekkinud tänu sellele, et te olete oma uue kodu pealinna struktuuris leidnud. Siit on koos tänaste heade sündmustega võimalik minna ainult edasi, aidates tõsta nii pealinna elanike kultuuritaset kui ka seda teha mujal Eestis, tehes oma tänuväärset tööd. Õnnitlen teid – mul on hea meel - teil on nüüd päris oma kodu, kus on hea olla ja loomingule pühenduda. Soovin teile õnnestumisi oma töös ja loodetavasti annavad uued ruumis tõuke uuteks loomingulisteks saavutusteks,» ütles Ossinovski ruumide avamisel.

Kuni möödunud nädalani asusid orkestri harjutusruumid Süsta tänaval, mis paraku olid amortiseerunud ning nii noodikogule kui ka pillidele muutunud ebasobivaks. Orkestrile hakati uusi ruume otsima juba möödunud aastal ja kui mupo majas vabanes piisavalt sobilikku pinda, otsustati ruumid spetsiaalselt orkestri vajadusi arvestavalt ringi ehitada. Tänaseks on orkester end sisse seadnud, noodikogu on üle toodud noodihoidlasse ning toimunud on esimesed proovid.

«Enne mupoga liitumist oli orkestri eksistents pidevas ohus, tänaseks on nad kindla katuse all ja nüüd ka uutes, kaasajastatud ruumides. Orkester on saanud endale kodu ja iga kodu loob turvatunnet, mis on hea loomingulise tegevuse vundamendiks,» ütles mupo juht Aivar Toompere.

Siiani oli mupo maja esimene korrus Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti käsutuses. Nüüd kolisid nemad Endla tänavale ning vabanenud ruumid sai endale mupo koosseisu kuuluv orkester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles