Novatours alustas koostööd Heston Airlinesiga

Reisikorraldaja Novatours
Copy
Foto: reisikorraldaja Novatours (Erik Peinar)

Eesti juhtiv reisikorraldaja Novatours, mis kuulub suurimasse reisikorralduskontserni Novaturas, alustas maist lende koostöös Heston Airlinesiga, mis on põhiliselt ACMI* ja tellimuslendudele keskendunud lennufirma. Strateegilise partnerluse eesmärk on koos pakkuda suurepärast reisikogemust ning tõsta mõlema ettevõtte teenuste kvaliteeti ja usaldusväärsust.

"Lennuettevõte Heston Airlines on alates maikuust peamine lennupartner Eestist väljuvatel Novatoursi tšarterreisidel. Meie ühine huvi on pakkuda reisijatele kvaliteetset, sujuvat ja hästi organiseeritud lennukogemust.“ ütles Novaturas grupi peadirektor Kristijonas Kaikaris.

„Heston Airlines lennukipark on moodne ja nende eesmärk on olla keskkonnasõbralik ning jätkusuutlik. See läheb kokku meiegi ärimudeli väärtuste ja eesmärkidega ning aitab meil saavutada kontserni strateegilisi eesmärke. Lisaks Eesti lendude teenindamisele, on uue partneri tulek oluline verstapost ka Lätis ja Leedus, kus Heston Airlines teenindab samuti mitmeid meie tšarterlende,“ lisas Kaikaris.

Kaikarise sõnul on ettevõtte eesmärk uute partnerite valikul leida pigem pikaajalisi kokkuleppeid. „Lennufirma puhul lähtusime lisaks kestlikest lennundustavadest, et vähendada kütusekulu ja minimeerida teenusega kaasnevat süsiniku jalajälge. See, mida nad on siiani tellimuslendude ja ACMI*-sektoris saavutanud, on suurepärane vundament, tugevaks ja pikaajaliseks partnerluseks,“ selgitas Kaikaris.

Foto: reisikorraldaja Novatours (Erik Peinar)

„Heston Airlinesil on rõõm alustada pikaajalist partnerlust Novaturasega ning pakkuda Eesti reisijatele parimad lennuelamusi. Meie jaoks on alati oluline teha koostööd just sellise partneriga, kes jagab meiega samu prioriteete, ehk jätkusuutlikke lahendusi ja kvaliteetset teenust,“ ütles Heston Airlinesi tegevjuht (CEO) Jonas Rinkauskas. „Heston Airlines hakkab pakkuma teenust kaasaegsete Airbus 320 lennukitega, mis on lennanud vaid seitse aastat ja muuhulgas tagavad kütusesäästlikkuse,” jätkas ta.

Uue partnerluse ühine prioriteet on lennutäpsus ja keskkonnasõbralikkus, millele ettevõtted hoolega keskenduvad. Lisaks on võtmetegurid kliendirahulolus turvalisus, sujuv lend ja tasemel teenindus, mis hõlmab endas täiustatud pardatoitlustust ja kaasaegset inventari. „Lennufirmal on arvestatav lennupark ning võimalus reageerida paindlikult erinevatele olukordadele. Uuendame koos pardakaupade valikut ja tagame kvaliteedikontrolli,” selgitas Kaikaris.

Novaturas grupp oli 2023. aasta septembris esimene reisikorraldaja, kes tõi kogu Baltikumis müüki 2024. aasta suvereisid. Eestis algas 2024. aasta suvehooaeg 30. märtsil, mil Tallinnast väljus uue hooaja esimene lend Antalyasse. Kokku pakub Novatours suvehooajal 15 sihtkohta, millest uued on Hispaania Costa del Soli ja Itaalia Calabria piirkond ning Küprose saar.

Võrreldes eelmise suvega kasvatab Baltimaades kõige kauem tegutsenud reisikorraldaja oma 25. suvehooajal reisimahtusid nii Kreeka saarte, Montenegro, Hispaania kui ka Itaalia suunal.

Heston Airlines saab alates 2024. aasta maist Novaturase tšarterreiside põhipartner Eestis ning samuti üks lennuvedajatest nii Lätis kui Leedus, kus suurem osa lendudest jääb teenindada Avion Expressile ja AirBalticule. Eestis teenindavad väiksemas mahus osasid suundi veel AirBaltic ja Turkish Airlines.

Heston Airlines on 2020. aastal asutatud Euroopa lennuettevõtja, mille peakorter asub Leedus Vilniuses. Ettevõte kuulub Heston Aviation gruppi, mis keskendub lennuvahendite rentimisele, nendega kauplemisele, hooldusele ja remondile. Lennufirma opereerib Airbus 320 lennukitega, pakkudes lühi- ja pikaajalisi lennuteenuseid kogu maailmas. Heston Airlinesi lennukiparki kuulub hetkel 14 lennukit.

*ACMI ehk wet leasing mõiste hõlmab endas lennuki renti koos meeskonna, hoolduse ja kindlustusega (aircraft, crew, maintenance, insurance).

Novaturas grupp (Eestis ja Lätis Novatoursi nime all) on Baltimaade suurim ja ainuke kohalikul kapitalil tegutsev ning pakettreise pakkuv reisikorraldaja. Ettevõtte põhiline tegevusala on suve- ja talvehooaja puhkusereiside korraldamine tšarterlendudega enam kui 30. sihtkohta algusega Tallinnast, Riiast ja Vilniusest. 2023. aastal oli Novaturas grupi müügikäive 208,3 miljonit eurot ja kontsern teenindas Baltikumis kokku 259 000 reisijat. Novatours on olnud Eesti juhtiv ja suurim reisikorraldaja alates 2004. aastas. Eelmisel aastal teenindas kohalik reisifirma 64 000 klienti. Sel aastal tähistab Novatours Eestis oma 20. tegutsemisaastat.

Copy
Tagasi üles