Bõstrov: Maardust ei saa Lasnamäe ripatsit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu linnapea Georgi Bõstrov
Maardu linnapea Georgi Bõstrov Foto: Marina Puškar.

Maardu linnapea Georgi Bõstrov kinnitas oma avalduses linnaelanikele, et Maardu ei kavatse Tallinna linnaga ühineda, sest iseseisvana suudab ta oma probleeme paremini lahendada.

Bõstrov on veendunud, et Tallinnaga koostööd tehes suudetakse suurepäraselt lahendada kõik küsimused nii teede remondist, kommunikatsioonide ehitusest kui ühistranspordi arendamisest, millest kõneleb Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut linna ja lähivaldade ühinemist propageerides.

«Maardu linn on iseseisev sõltumatu omavalitsusüksus. Mitte kellelgi ei ole õigust läbi viia mingeid rahvaküsitlusi ilma linnavõimudega kooskõlastamata, enamgi - isegi linnavalitsusele vastavat ettepanekut saatmata,» märkis Maardu linnapea.

«Tallinna juhtkond on meiega nõu pidamata isegi ühinemistähtajad kindlaks määranud. Muidugi jääb meie linn, vaatamata poliitilistele mängudele, püsima oma senises staatuses - iseseisva kohaliku omavalitsusena,» kinnitas Bõstrov oma pöördumises.

Bõstrov arvas, et Suur-Tallinna propageerides püüab Tallinna juhtkond võita enda poole uusi valijaid enne europarlamendi ja kohalike omavalitsuste volikogude valimisi.

«See on juba pika halli habemega lugu. Iga kord, kui on lähenemas järjekordsed kohalike omavalitsuste volikogude valimised, europarlamendi valimised või riigikogu valimised, ujub see idee taas päevavalgele,» märkis Bõstrov.

Käidud rada

Bõstrov meenutas, et Maardu on korra sellise perioodi juba üle elanud, kui aastatel 1980-1991 oli linn Tallinna Mererajooni koosseisus.

«Maardu vanemad elanikud peaksid veel mäletama, millises nutuses seisus oli siis Maardu linn. Mererajoon eraldas linna ülalpidamiseks vaid 59 000 rubla, millest ei jätkunud isegi mitte kõige hädavajalikemateks töödeks linnas,» kirjutas linnapea, meenutades, et linna eluks vajalikud süsteemid suudeti uuesti tööle panna pärast seda, kui Maardu saavutas iseseisva kohaliku omavalitsuse staatuse.

Bõstrov kiidab linna arengut, kuid tõdeb, et on ka mitmeid probleeme, mille lahendamiseks kulub umbes 1 miljard krooni. Samas on kiireid lahendusi ootavaid probleeme ka Tallinnal.

«Ei pea olema eriline vaimuhiiglane, et mõista, et meie linna plaanide elluviimine lükkub Tallinnaga liitumise korral edasi määramata ajaks ja me jääme vaese sugulase rolli, kes peab söönuks saama hea peremehe antud almusest. Otse välja öeldes - meile tehakse ettepanek saada Lasnamäe linnaosa vaeseks ääremaaks,» kirjutas Bõstrov.

«Sellepärast olen veendunud, et ei linnavolikogu saadikud ega linnaelanike enamus toeta Tallinna juhtkonna ideed, vaid toetab Maardut kui iseseisvat kohalikku omavalitsusüksust, sest vaid iseseisvus võimaldab saavutada edu linna probleemide lahendamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles