Rõbatšenko: loodan Eesti võimude abile

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Rõbatšenko
Anastassia Rõbatšenko Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestis õppiv Vene opositsiooniaktivist Anastassia Rõbatšenko loodab, et nagu Eerik-Niiles Krossi puhul võiksid siinsed võimud pöörduda Interpoli poole temagi toetuseks.

Tallinna Tehnikaülikooli tudeng on Venemaal tagaotsitav nn Bolotnaja väljaku kriminaalasjas, millega süüdistatakse tervet hulka 2012. aasta mais opositsiooni meeleavaldusel osalenuid rahutuste korraldamises ja vägivallas politsei vastu.

Rõbatšenko hinnangul on tegemist puhtalt poliitilise tagakiusamisega. Euroopa Parlament võttis juunis vastu resolutsiooni, milles on muu hulgas öeldud, et europarlament «väljendab muret Bolotnaja väljaku vägivallaga seotud kohtuprotsesside väidetavalt poliitilise iseloomu pärast» ning nõuab asja sõltumatut uurimist. Vene presidendi juures asuv inimõiguste nõukogu on toetanud amnestia andmist Bolotnaja asjas süüdistatavaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles