Saksamaa laskesuusaäss põrus dopinguga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängudel jäid eile dopinguga vahele esimesed sportlased. Ametlikult kinnitati, et keelatud ­ainetega on vahele jäänud Saksamaa laskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle ja Itaalia bobisõitja William Frullani.    Mõlemad jäid vahele stimulandi kasutamisega.

Saksamaa suusaliit kinnitas esmalt, et nende sportlane on jäänud dopingu tarvitamisega vahele ning hiljem lisas Saksamaa olümpiakomitee, et selleks sportlaseks on kahekordne olümpiavõitja Sachenbacher-Stehle, kes Sotšis sai laskesuusatamise ühisstardiga sõidus 4. koha. Eilses teatesõidus Sachenbacher-Stehlet koosseisu ei arvatud ning Saksamaa koondise esmase teate kohaselt tehti seda sportlase keskendumisprobleemide tõttu. Hiljem selgus, et põhjuseks oli positiivne dopinguproov.

Veel avaldati eile, et stimulandi kasutamisega on Sotšis vahele jäänud ka Itaalia bobisõitja Frullani. Saksamaa suusaliidu ametniku Stefan Schwarzbachi teatel testiti mõlema sportlase proove neljapäeval ja reedel ning mõlema sportlase A- ja B-proovist leiti stimulandi jälgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles