Eestlased on valmis osalema õnnetuse ekspertiisis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusõnnetuse ja katastroofi ohvrite identifitseerimise üksuse juht Jaan Sild ja kriminalistikateenistuse vanem Aimar Allandi tahavad aidata lennukatastroofis hukkunute isikuid tuvastada.
Loodusõnnetuse ja katastroofi ohvrite identifitseerimise üksuse juht Jaan Sild ja kriminalistikateenistuse vanem Aimar Allandi tahavad aidata lennukatastroofis hukkunute isikuid tuvastada. Foto: Erik Prozes

Eesti eksperdid on valmis aitama tuvastada möödunud neljapäeval Ukrainas alla tulistatud Malaysia Airlinesi lennukis hukkunud reisijaid, kellest 193 on Hollandi kodanikud.

Eilseks olid Hollandi asjatundjad jõudnud Ukrainasse, separatistide kontrolli all olevasse Donetski oblastis asuvasse Torezi linna, kus lennukatastroofi ohvrite jäänused hoiti külmutusvagunites. Ukraina asepeaminister Volodõmõr Groisman ütles eile, et kõik hukkunud toimetatakse rongiga Harkivisse ja sealt Hollandisse.

Eesti eksperdid võivad saada tegutsemisloa, kuna igas riigis on vastavaid spetsialiste piiratud hulgal. Teade eestlaste abipakkumisest saadeti Interpolile laupäeval. Vastus peaks selguma lähipäevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles