Valitsus lesepensioni eelnõu ei toetanud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus arutas tänasel istungil opositsiooni eelnõu, mis tegi ettepaneku kehtestada lesepension, kuid ei toetanud seda, sest kavandab veel sel aastal esitada omalt poolt sarnase toetuse loomise eelnõu.

«See on väga vajalik ja õige suund, me oleme ju koalitsioonileppes kokku leppinud, et toetame üksi elavaid pensionäre senisest enam,» lausus peaminister Taavi Rõivas.

Ta kinnitas, et valitsusel on plaanis veel selle aasta jooksul saata kooskõlastusringile eelnõu, mis toob 2017. aastal uue toetuse liigi. «Me ei nimeta seda lesepensioniks, aga tegemist on ühekordse iga-aastase toetusega. Esialgu on summa suurus 115 eurot. Väga võimalik, et see aastatega saab ka oluliselt tõusta,» rääkis pemainister.

«Üksi elades on mitmed kulud, näiteks kommunaalkulud sama suured, kui kahekesi elades. Seetõttu ma usun, et lisaks iga-aastasele pensionitõusule, mis on umbes paarkümmend eurot kuus, on ühekordne täiendav toetus igal juhul vajalik,» ütles Rõivas.

2017. aastaks on valitsus kavandanud selleks otstarbeks eelarvest 10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles