VEE kongressil otsustatakse sotsidega ühinemine

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Vene Erakonna esimehed Sven Mikser ja Stanislav Tšerepanov allkirjastasid ühinemislepingu.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Vene Erakonna esimehed Sven Mikser ja Stanislav Tšerepanov allkirjastasid ühinemislepingu. Foto: Mihkel Maripuu

Täna toimub Vene Erakonna Eestis kongress, kus muu hulgas otsustatakse Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ühinemine.

Ühinemisel saab Vene Erakonna Eestis juht Stanislav Tšerepanov sotside aseesimeheks, juhatusse lisatakse praegustele sotsidele Genadi Afanassjev, Irina Budrik ja Oksana Bugaitšuk-Kekelidze.

Muudatused kehtivad kuni ühinenud erakonna esimese üldkoguni, mis toimub selle aasta lõpus. Siis valivad ühinenud erakonna liikmed juba uued juhid.

Programmiliselt uusi seisukohti erakondade ühinemine esialgu kaasa ei too.

Vene Erakonna Eestis ja SDE juhid allkirjastasid 12. jaanuaril ühinemislepingu, kuid enne selle jõustumist peavad lepingu heaks kiitma üldkogud: sotside üldkogu toimub 19. veebruaril ja VEE kongress 29. jaanuaril.

Erakonnad.info andmetel on VEE asutatud 01. oktoobril 1994 ja nad peavad ennast 1920. aastal loodud Vene Rahvusliku Liidu õigusjärglaseks. 1996. aastal ühines VEE-ga Vene Rahvapartei (VRP) ja 2002. aastal ühinesid VEE-ga Vene Balti Erakond Eestis (VBEE), Vene Ühtsuspartei (VÜP) ja Erakond Eestimaa Ühtsus (EÜ).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles